RPA, Komut Dosyası ve Makrolardan Ne Kadar Farklıdır?

RPA, Komut Dosyası ve Makrolardan Ne Kadar Farklıdır?

RPA’nın makrolara ve komut dosyalarına benzeyip benzetilemeyeceği sorulduğunda, “evet” cevabını vermek aslında çok basit bir cevaptır ve Makrolar, senaryolar ve benzer teknolojiler gibi “geleneksel” teknoloji çözümlerinden RPA’dan gelen önemli ek değeri ve potansiyeli vurgulamaktadır.

RPA’dan önce benzer otomasyonlar, senaryolar ve makrolar aracılığıyla gerçekleştirildi. Bununla birlikte, bir kişi elde edilebilecek şeylerle son derece sınırlıydı. Bu komut dosyaları, tek bir uygulamayla etkileşime girdiğinde nispeten iyi çalışıyordu (web otomasyonu için Selenium’u gibi), ancak birden fazla uygulamada etkileşime girince, işler daha karmaşık hale gelmeye başladı.

Bir diğer önemli fark, RPA uygulamanın özerk olmasıdır. Çeşitli uygulamalarınızda gerçekleştirilecek komut dosyaları oluşturmak için birden çok komut dosyası aracına ihtiyaç duyabileceğiniz durumlarda, RPA, nesne katmanında aynı anda birden çok uygulama ile etkileşime girebilir. Hemen hemen her uygulamaya ve bir kerede birden fazla uygulamaya uygulanabilir. Gerçekten de, RPA’nın temel değer sürücüsü, teknolojinin kullanıcının web, windows classic, wpf, Java, PDF, Citrix olup olmadığına dair her türlü uygulama ile etkileşime girmesine izin vermesidir. Biri komut dosyalarını çoğaltmayı deneyebilir ve bu bir veya iki tür için işe yarayabilirken, karışıma daha fazla işlevsellik eklemeye çalışırken işler çok karmaşık hale gelir. Sıfırdan bir otomasyon yazacak olsaydınız, bir Kavram İspatı yazabilirsiniz, ancak tüm istisnaları ve ileri vakaları tedavi etmek için 100 kat fazla çalışmazsa, üretim koduna ölçeklendirmek 10’larıalabilir. Ardından, işlemin bittiğini düşündüğünüzde, bir uygulama güncellemesi vuracak ve yeniden başlatmanız gerekecek.

Ayrıca düzenleme yetenekleri var. UiPath, son birkaç yıldır buna yatırım yaptı ve şimdi bu alanda olgun bir ürün elde ettikleri noktaya ulaştı. Robotları planlamak, varlıkları (Windows kimlik bilgileri gibi) güvenli bir şekilde işlemelerini sağlamak, güvenilir kuyruk mekanizmalarına sahip olmak, sunulan özelliklerden sadece birkaçıdır.

RPA’nın mevcut ve yakın vadeli gelecekteki yetenekleri, komut dosyası oluşturma, makro vb. özellikleri büyük ölçüde aşmaktadır. “Botlar”, akıllı işlem kaydedicileri kullanarak ve ‘’sürükle ve bırak’’ işlevlerini kullanarak, işletmede eğitimli KOBİ’ler tarafından oluşturulabilir. Çoğu kod arka planda üretilir ve çoğu otomasyonun yapılandırılmasında BT’nin dahil edilmesine gerek kalmaz. BT’nin, RPA’i uygularken işletmeyle ortak olması ve iş süreçlerini otomatikleştirmek için RPA’i kullanma adımlarının farkında olması gerektiğine rağmen, RPA araçları bugün bu süreçleri gerçekleştiren aynı operatörler tarafından inşa edilecek ve bakımı yapılacak şekilde tasarlanmıştır.

Makrolar ve komut dosyaları, tek bir görevi veya bir dizi görevi gerçekleştirmek için yazılmış kısa kod dizileriyle programlama yapar. Bir makro veya komut dosyası doğrusal ve sabit olsa da, RPA robotları dinamiktir. Prosedürleri zaman içinde biriktirerek “öğrenebilir” ve uyaranlara cevap verebilirler, böylece “daha ​​akıllı” olurlar.

Ayrıca, önde gelen RPA araçları, optik karakter tanıma (OCR) gibi senaryo ve makroların ve yapay zekanın dahil edilmesinin ötesine geçen işlevselliği içerir. Bu araçlar, Cloud Vision, Cloud Translation ve Cloud Natural Language gibi Google Cloud aracılığıyla işlevselliğe erişim sağlamıştır. RPA’nın organizasyonların ustalaşma ve daha sonra bilişsel ve yapay zeka yetenekleri ekleyerek geliştirebilecekleri bir temel olduğuna inanıyoruz. Makrolarda ve scriptlerde bu mümkün değildir.

Son olarak, bazı RPA araçları ayrıca etkin bir süreç geliştirme ortamı olan bir “Studio” ile birlikte gelir. Komut dosyalarını ve makroları kullanırken, bu otomasyonları oluşturmak ve sürdürmek için geliştiricilere ihtiyacınız vardır. Bu RPA ‘Studio’, bunu, iş kullanıcılarının (otomatik hale getirdikleri işlemleri iyi bir şekilde anlayan ve sınırlı programlama bilgisine sahip olan) sahip olabileceğiniz yepyeni bir seviyeye getiriyor.

Katılımsız Otomasyon Karşı Katıldı

Buna ek olarak, katılımsız otomasyon için potansiyel var. Güvenli bir ortamda hiç kimsenin giriş yapmadığı bilgisayarlarda işleri başlatabilecek robotlara sahip olmak kolay bir iş değildir. Ve bunu, günün kesin saatlerinde başlaması gereken binlerce işiniz olduğunda güvenilir bir biçimde yapmak, bu şeyleri oldukça karmaşık hale getirir.

Katılan otomasyon, baştan sona tüm süreç otomatikleştirilemediğinde kullanışlıdır. Katılan botlar, insanlarla birlikte çalışan ve çalışanlardan veri alabilen ve bu sistemden veri alabilen sistem seviyesindeki olaylarla tetiklenen insanlarla birlikte çalışabilir. Katılan robotlar, bölümlerini boşaltarak işleri optimize ederek işin daha hızlı yapılmasına yardımcı olur. Örneğin, bir çağrı merkezi temsilcisi, canlı bir müşteri araması sırasında katılmış bir robottan neredeyse gerçek zamanlı olarak yardım alabilir. Katılan robot, müşteri verilerini bir uygulamadan bulabilir ve otomatik olarak ikinci bir uygulamaya yazabilir. Bu şekilde, çağrı merkezi temsilcisi uygulamalar arasında geçiş yapmak için daha az zaman harcar ve müşterinin problemini çözmek gibi yüksek değerli görevlere odaklanabilir. Katılan robotlar, bir bireye veya bir makineye adanmıştır ve çalışan çalışırken genellikle “işe yarar”.

Katılımsız otomasyon görevleri yürütür ve insan katılımından bağımsız uygulamalarla etkileşime girer. Katılımsız robotlar, olaylar tarafından tetiklenebilir ve programlanabilirler. Katılımsız robotlar genellikle kullanıcı müdahalesi gerektirmeyen toplu işlemleri gerçekleştirir. Örneğin, bir e-tabloya yeni bir müşteri bilgisi grubu alınır ve birden çok uygulamaya girilmesi gerekir. Katılımsız robotlar birçok çalışan arasında paylaşılabilir ve 24 x 7 x 365 “çalışabilir”.

Link: http://chazeypartners.com/articles/how-rpa-is-different-from-scripting-and-macros/

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.